Hvem er Pedersen og Pedersens Udvalgte?

Pedersen er en meget passioneret mand.

Pedersen er nysgerrig og drevet af en gal tomat. Pedersen vil kun ha’ det bedste. Han rejser verden rundt for at finde små, unikke og velsmagende tomatsorter, som han kan tage med hjem til gartneriet i Bellinge. Og han stopper ikke, før den pludselig er der. Den perfekte tomat!

Pedersen elsker tomater og lever for tomater. Pedersen har muldjord løbende i sine årer, og han er 4. generation i den fynske gartnerfamilie. Han arbejder hårdt for at skabe skelsættende og sunde smagsoplevelser til danskerne.

“Når først tomaten er fundet, skal den have det bedste. Ingen sprøjtemidler. Ingen overfladebehandlinger. Ingen stress. Tid og omsorg er nemlig det, der gør mine tomater til noget helt specielt.”

Pedersen

Pedersen elsker også agurker og pebre, og han udvælger, hvem der skal passe på dem, hvem der skal plante dem, vande dem, plukke dem, pakke dem, og hvem der skal transportere dem.

Derfor kalder vi det Pedersens Udvalgte. Og stemplet går ikke til hvem som helst.

Gartneriet blev grundlagt i 1948 og er siden blevet drevet i 4 generationer i Bellinge på Fyn. Altid med ambitionen om at fremavle de mest velsmagende tomater på markedet.

Pedersens Udvalgte gartnere passer, plejer og håndplukker den dag i dag hver eneste solmoden tomat med stor omhu og under størst mulig hensyntagen til miljøet og omgivelserne, Dyrkningsmetoden der anvendes gør, at der kan dyrkes væksthusgrøntsager hele året rundt.

Som person nærer Pedersen en enorm omsorg overfor sine tomater, og miljøet ligger ham meget på sinde. Pedersen lader således humlebier om at bestøve tomatblomsterne og nyttedyr om at bekæmpe eventuelle skadedyr i drivhusene, opvarmningen foregår udelukkende ved brug af spildvarme, vi vander fortrinsvis med opsamlet regnvand, og vi benytter kun genanvendelig pap og plast til vores emballager.

Gartneriet blev grundlagt i 1948 af Katrine og Alfred Pedersen. Alfred Pedersen var dengang formand på sin fars gartneri (Gartneriet Gedeholm), og ved siden af sit job på sin fars gartneri byggede han et væksthus på adressen Assensvej 219. Det blev starten på det gartneri, vi driver i dag. I begyndelsen blev der primært dyrket snitgrønt, men mere og mere af produktionen blev omlagt til agurker. På grund af Danmarks indtrædelse i daværende EF og den dermed øgede konkurrence på agurker fra syd, omlagde Alfred Pedersen i 1975 produktionen til også at omfatte dyrkning af danske tomater.